снимка: БулфотоВ последния ден на тази седмица започналите в събота

...
снимка: БулфотоВ последния ден на тази седмица започналите в събота
Коментари Харесай

Предстои захлаждане. Най-студено ще е в петък

снимка: Булфото

В последния ден на тази седмица почналите в събота слаби валежи не престават в някои региони на Източна България.

Облачността от запад на изток за малко ще се раздра в хода на деня, предава  Около обяд обаче още веднъж от запад на изток облаците още веднъж ще завладяват хоризонта.  Валежи те от следващия средиземноморски циклон ще са по здрач, през нощта и в понеделник до обяд.

Времето остава топло с  температури  следобед сред 10 и 15 градуса. В хода на деня  вятър ът последователно ще се усилва. Все още поривите са южни и относително топли. Тяхната скорост обаче ще е мощна и тук-там по северните скатове на планините ще е над 50 км/ч.

В планините  вятър ът ще е още по-силен, изключително следобяд, вечерта и през нощта. Поривите на някои места ще са с ураганни стойности. В курортите са вероятни спирания в работата на лифтове и влекове.  Температури те в планината ще паднат леко по отношение на съботните стойности. Днес следобяд термометрите ще демонстрират сред минус 2 и 3 градуса. Сутринта в източните планински масиви ще превалява  дъжд . След малко спиране във втората половина на деня  превалявания те ще стартират още веднъж от запад на изток.  Сняг  – по високите елементи над 1 500 метра.

Неделният циклон ще дефинира времето и в понеделник - ще превалява над цялата страна в незначителни количества. Около обяд ще се покаже слънцето, по-късно още веднъж ще се заоблачи.  Вятър ът ще се обърне от запад-северозапад и ще стане леден. Предстои захлаждане, което ще е по-чувствително след вторник. Във вторник и сряда ще има снего превалявания .

Студеният фронт ще премине от запад на изток, като в източните райони  превалявания те първоначално ще са от  дъжд , само че с рухването на  температури те ще завали  сняг . Ще има условия за  навявания  и  преспи . Усложнения в  трафик а са вероятни по планинските проходи и пътища.

Дневните  температури  ще паднат доста, а в четвъртък вечерта и петък сутринта ще е най-студено.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР