Снимка: БулфотоУвеличение на средствата от еврофондове за България с между

...
Снимка: БулфотоУвеличение на средствата от еврофондове за България с между
Коментари Харесай

Ексклузивно от Страсбург! Рекорден бюджет за България, реки от милиарди потичат към страната ни!

Снимка: Булфото

Увеличение на средствата от еврофондове за България с сред 3 и 4 милиарда лв.. Това гласоподаваха евродепутатите в пленарна зала в Страсбург, които утвърдиха нови правила за финансиране на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 г. 

Решението не е дефинитивно, предстоят договаряния сред Народното събрание и Съвета на Европейски Съюз, които стартират другата седмица, написа Блиц.

„ Такова нарастване за България значи доста! Това значи интензивно вложение там, където страната ни има най-вече потребност за по-скоростно наваксване на изоставените райони. Все още се вижда, че хората имат потребност от пътища, от високоскоростни ЖП линии, от пристанища, от летища, тъй че да наваксаме – с водопроводите, пречиствателни станции. Дотук две от трите институции са „ ЗА “ такова нарастване – и Комисията, и Парламентът, което ме обнадеждава “, съобщи евродепутатът Андрей Новаков, който е основният договарящ по фондовете за България и докладчик по кохезионната политика 

Той добави, че Европарламентът е подкрепил концепцията общините да доплащат единствено 15% от парите за европроекти, а не една трета от размера на финансирането, както беше предлагането на Европейската комисия.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР