Снимка БулфотоУправляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически

...
Снимка БулфотоУправляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч”: Правителството губи позиции след европредседателството

Снимка Булфото

Управляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически сезон, демонстрира изследване на организация „ Алфа Рисърч ”.
Според създателите му кабинетът губи инерцията, насъбрана по време на европредседателството, а публичното мнение става по-критично поради боричканията сред Патриотите и поредицата проблеми от лятото – чумата по животните, срутва на Търговския указател, нещастието край Своге, заяви бТВ.

Две трети от запитаните са на мнение, че несъгласията в ръководещата коалиция се изострят. „ Освен директните негативи, които всеки спор носи, тези обществени взаимоотношения залагат и по-дългосрочни клопки. Те нападат „ от вътрешната страна “ главното послание  на ГЕРБ, за стабилността. Някак неубедително е нестабилна коалиция да създава непоклатимост в обществото ”, означават от „ Алфа Рисърч ”.

Растат отрицателните оценки както за държавното управление, по този начин и за премиера Бойко Борисов. Впечатляващ растеж в рейтинга регистрира спортният министър Красен Кралев, който се оказва най-успешен в държавното управление съгласно интервюираните. Според „ Алфа Рисърч ” това се дължи на семейството на три международни шампионати.

ГЕРБ се свива
В резултат от растежа на сериозните настроения измежду гласоподавателите, партиите от ръководещата коалиция и техните водачи губят доверие, което обаче не се трансформира към опозиционните обединения и водачи, показват от социологическата организация.

ГЕРБ понижава с 2,3% електоралната си поддръжка спрямо юни и се открива на 22.2%, като в края на септември ги разделят единствено 2,5% от Българска социалистическа партия. Левицата на собствен ред остава оставава устойчиво на позициите си от юни (19,7%).

Частичната на електорална поддръжка за Патриотите, се затвърждава и през септември. С 4,7% избор от всички гласоподаватели те биха  прескочили парламентарната преграда, само че низходящият им тренд ги слага в по-слаби позиции.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР