Снимка БулфотоТурските власти приветстват умерените изявления на движението на талибаните,

...
Снимка БулфотоТурските власти приветстват умерените изявления на движението на талибаните,
Коментари Харесай

Eрдоган: Ние се ангажираме да помагаме на братята си в Афганистан

Снимка Булфото

Турските управляващи приветстват " умерените " изказвания на придвижването на талибаните, пристигнали на власт в Афганистан, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Actualno.

" Независимо кой е на власт, в положителни или неприятни времена, ние ще се ангажираме да оказваме помощ на братята си в Афганистан. По-рано казахме, че одобряваме управлението на талибаните и в този момент се придържаме към тази позиция. Приветстваме умерените изказвания на управлението на придвижването " Талибан ", сподели Ердоган в изявление за редица турски телевизионни канали.

Ситуацията в Афганистан се обостри през последните седмици с бързия взлом на талибаните в цялата страна. На 15 август бойците обявиха, че са влезнали в Кабул и са поели контрола над президентския замък. Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната, с цел да " предотврати клането ". В нощта на 16 август формален представител на политическата работа на талибаните Мохамед Наим съобщи, че войната в Афганистан е завършила, а формата на ръководство в страната ще стане ясна в близко бъдеще.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР