Снимка БулфотоЦентралната избирателна комисия (ЦИК) разгледа сигнал на гражданско сдружение

...
Снимка БулфотоЦентралната избирателна комисия (ЦИК) разгледа сигнал на гражданско сдружение
Коментари Харесай

ЦИК не установи проблем с кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат

Снимка Булфото

Централната изборна комисия (ЦИК) прегледа сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ и реши, че няма съображение да заличава кандидатурата на Делян Пеевски като евродепутат от Движение за права и свободи, написа " Дневник " .

В сигнала на " БОЕЦ " се излагаха подозренията, че той не дава отговор на условията на Изборния кодекс. Според член 351 от кодекса претендент за евродепутат може да е човек, който е живял през последните шест месеца в България или страна в Европейския съюз, а съгласно жалбата нямало данни, че Пеевски живее в България.

Сдружението записва, че Пеевски не живее на посочения адрес в хотел " Берлин " в София. От централата на Движение за права и свободи също показали, че не знаят къде живее Пеевски, показват от " БОЕЦ ". В жалбата се цитира и изявление на Бойко Борисов пред Би Ти Ви от 2016 година, в което афишира: " Пеевски си отиде, Пеевски напуща страната ".

Говорителят на ЦИК Александър Андреев изясни, че няма съображение да се заличава кандидатурата на Делян Пеевски, защото дава отговор на условията на Изборния кодекс. За него, както и за всички останали претенденти, е направена предварителна информация в Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО). Тя демонстрира, че Делян Пеевски има непрекъснат и сегашен адрес в България от повече от 6 месеца, каквото е условието на кодекса.

Делян Пеевски бе претендент за евродепутат на изборите през 2014 година - година след несполучливия опит да оглави ДАНС, който провокира всеобщи и дълги митинги. Тогава той се самоопредели като един съумял човек на 33 година След това бе определен, само че се отхвърли да бъде представител в Европейския парламент (ЕП). Имаше информации, че Алиансът на либералите и демократите в Европа, към който Движение за права и свободи принадлежи, е реагирала против кандидатурата му.

И сега Пеевски е народен представител от Движение за права и свободи, само че не върви на работа в Народното събрание. Вносител е на два закона - за банковата неплатежоспособност и за медиите. След разрива с банкера Цветан Василев и банкрута на КТБ той последователно разкри собствеността си в няколко медии - " Монитор ", " Телеграф ", " Политика ", " Меридиан мач ", " Борба ". Миналата есен разгласи, че ще трансферира медийния си бизнес на фондация, само че ще оказва помощ материално. В последния отчет на " Репортери без граници " Пеевски е избран като " най-яркото олицетворение " на " съюзяването сред медии, политици и олигарси в България ".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР