снимка: БулфотоТова се случва в резултат на обвиненията, че като

...
снимка: БулфотоТова се случва в резултат на обвиненията, че като
Коментари Харесай

Бордът на директорите на Световната банка отхвърли молбата на Кристалина Георгиева за среща в нейна защита

снимка: Булфото

Това се случва вследствие на обвиняванията, че като изпълнителен шеф на СБ през 2017 година е оказвала напън върху чиновниците да трансформират данните в отчета Doing Business през 2018 година, заяви Ройтерс, базирайки се на източници.

Според организацията петиция за срещата е импортирана от един от юристите на Георгиева до шефа на борда на Световната банка. В него се акцентира, че одиторският отчет за нарушавания при публикуването на отчета за банков рейтинг Doing Business за 2018 година, направен от адвокатска адвокатска фирма WilmerHale, е погрешно формиран и нарушава процесуалните права на Георгиева.

Авторите на отчета на WilmerHale, оповестен през септември, считат, че чиновниците на Световната банка са позволили разнообразни нарушавания при съставянето на рейтинга в Doing Business за 2018 година. Показателите на Китай, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са били повишени, а тези на Азербайджан са били изкуствено намалени, добавя БНР.

Годишните отчети на Doing Business правят оценка бизнес средата в разнообразни страни. От отчета на инспекторите на WilmerHale следва, че в тази ситуация с Китай данните са били изменени под натиска на Джим Йонг Ким, който по това време беше президент на Световната банка, а също и най-много под въздействие на Георгиева.

През септември Световната банка разгласи решението си да се откаже от практиката на правене на отчетите Doing Business в светлината на информацията за нарушавания при правенето им.

 
 
Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР