снимка: БулфотоТемпературите остават все още високи, но ще се появят

...
снимка: БулфотоТемпературите остават все още високи, но ще се появят
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно в последния работен ден

снимка: Булфото

Температурите остават към момента високи, само че ще се появят и доста облаци.

Ето и цялостната прогноза: 

Оправдаха се прогнозите за слънчево и още по-топло време през днешния ден. След 15° в София през вчерашния ден, през днешния ден е 19°. Най-високата температура е 23°, в по-голямата част от страната бяха над 20°. Отново следва смяна.

На последната сателитна фотография добре се вижда плътната облачност, която към този момент покрива Западна България. В околните часове облачността ще продължи да се усилва и бързо ще обхване цялата страна, а на обособени места в западните региони се чака и да превали.

Минималните температури на следващия ден ще са сред 5°и 10°, в София - към 8°. През деня ще вали на доста места в страната, като се изключи Източна България. Със слаб, в Дунавската низина - сдържан вятър от северозапад ще прониква по-студен въздух и оптималните температури ще бъдат по-ниски спрямо през днешния ден, сред 14° и 19°.

И в планините - след слънчевото време през днешния ден, на следващия ден ще бъде облачно, предава Българска национална телевизия.

Ще има и превалявания - още преди обяд в масивите от Западна, а по-късно денем и в Централна България, като границата сред дъжд и сняг ще е на надморска височина от към 1700 метра.

Ще бъде и прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

Не единствено у нас - превалявания и намаляване на температурите се чакат съвсем на всички места на Балканите, като се изключи южните региони от полуострова. Причината - леден фронт, обвързван с бездънен циклон над Скандинавския полуостров, който ще дефинира облачното, прохладно и с превалявания време в Северна и Източна Европа. Ще вали и на Апенините - повода - следващият циклон, който ще дефинира времето и у нас в околните дни.

През нощта против събота в Югозападна България, а в събота - в Южна България ще има превалявания от дъжд. Ще бъде прохладно, а температурите ще се намалят. В неделя преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее. Ще стартира стопляне, което ще продължи и в понеделник, когато ще бъде и слънчево.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР