снимка: БулфотоТемата е една от най-обсъжданите изобщо в последните години

...
снимка: БулфотоТемата е една от най-обсъжданите изобщо в последните години
Коментари Харесай

Грийнпийс“-България поиска от Йорданка Фандъкова по-чист въздух

снимка: Булфото

Темата е една от най-обсъжданите въобще в последните години у нас. Какво се случи през днешния ден: 

" Грийнпийс “ - България връчи на кмета на София Йорданка Фандъкова преспапие с замърсен софийски въздух. От екоорганизацията подсетиха, че през днешния ден е последният период за оферти по социална консултация за по-чист въздух в столицата.

  " Грийнпийс “ показа и 7 съответни решения, които съгласно организацията биха обезпечили дълготраен резултат върху качеството на въздуха. Според тях неглижирането на казуса ясно се потвърждава от обстоятелството, че столицата ни е била градът с най-мръсен въздух в целия свят на 28 ноември.

Меглена Антонова от „ Грийнпийс “ се надява предложенията да бъдат взети под внимание.

Кметицата е поканила еколозите на среща в първите дни на 2021 година

Под 10 000 семейства в София употребяват енергийни помощи. Две трети от тях употребяват помощи за централно отопление, газ и електричество. Една трета за въглища, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Фандъкова ще упорства следващата година за по-сериозна акция за използването на енергийните помощи. Кметът даде обещание на инсталацията за битови боклуци и зоопарка да бъдат сложени слънчеви панели. Зоните на столицата, в които да не се позволяват коли с високо замърсяване, са изцяло оборудвани с камери, сподели кметът. Но нямало механизъм за надзор и наказания и по тази причина няма ограничавания. В началото на месеца Европейската комисия реши още веднъж да съди България поради мръсния въздух. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР