снимка БулфотоСпокойно празнувайте първия учебен ден. Това коментира проф. Николай

...
снимка БулфотоСпокойно празнувайте първия учебен ден. Това коментира проф. Николай
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов пожела спокойно отбелязване на първия учебен ден

снимка Булфото

Спокойно празнувайте първия образователен ден. Това разяснява проф. Николай Витанаов.

Очаква се известно „ разведряване “ на епидемиологичната конюнктура у нас, към този момент няма заплаха от дифузно разпространяване на ковид, предвижда той.

„ На картата на риска според равнищата на Министерството на здравеопазването виждате, че чакаме разведряване на ситуацията. В София 15-ти септември ще бъде посрещнат умерено, идете си на празника с учениците и си празнувайте “, отбелязва Витанов. И добавя: „ Опасност от дифузно разпространяване в София няма. Тъй, че прелестно превозване, просто спазвайте обикновените ограничения, не се струпвайте на едно място “, съобщи настоящо.ком.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.095. Максималната стойност за първичния пик на тази вълна беше 1.54. Заразата към момента се уголемява, само че едва. Броят на дейните случаи се чака да доближи 40 000. Като потегли вълната, бяха към 7000, регистрира още математикът.

„ Ситуацията в лечебните заведения не се чака да се усъвършенства скоро. За броя на умрелите няма да пиша, че злобарите отново ще почнат да вият - зер Витанов сподели, че можеш да се опиташ да излъжеш знака регистрирани нови случаи, само че не можеш да излъжеш знака смъртност. Писах ви, че когато броят на умрелите стигне 20 000, ще напиша нещо по въпроса за аргументите за високата смъртност. Някои се търкаляха от смях, че Витанов чака нещо, което няма да стане. Сега би трябвало аз да се въргалям от смях, само че като виждам цифрата на умрелите, никак не ми е до смях, че прогнозите ми се сбъдват “, разяснява специалистът.

„ Не сте не запомнили, че писах нещо за второстепенен пик, нали по този начин. Е, като се появи отново, ще има още информация за това. Най-важният въпрос - може ли да се предотврати. Отговор – може “, споделя още той.

„ Обаче, българинът доста обича да си основава проблеми самичък, така, че прогноза за това няма да върша. Желая здраве и триумфи на всички и дано вирусът да ви заобикаля “, приключва Витанов.



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР