Снимка БулфотоСпарта Прага вече има нов треньор, който е познват

...
Снимка БулфотоСпарта Прага вече има нов треньор, който е познват
Коментари Харесай

Павел Върба стана треньор на Мартин Минчев

Снимка Булфото

Спарта Прага към този момент има нов треньор, който е познват на нападателя на тима Мартин Минчев. Както е известно, юношата на Черно море мина в чешкия гранд предишното лято.

Бившият треньор на Лудогорец Павел Върба бе назначен за нов ментор на чешкия Спарта (Прага). 57-годишният експерт заменя на поста Вацлав Котал, който бе уволнен по-рано денем поради слаби резултати. Така Върба ще бъде ментор на българския национал Мартин Минчев.

Върба е най-успешният чешки треньор в последното десетилетие, откакто завоюва три пъти купата на страната с Виктория (Пилзен), а също така взе една Купа на Чехия и една Суперкупа. Преди това той победи и в шампионата на Словакия с Жилина. Той осем пъти е избиран за най-хубав треньор в Чехия сред 2010 и 2018 година.

В Лудогорец обаче Върба не съумя да реализира това, което се очакваше от него, изключително в Европа. Той изведе " Орлите " до купата в efbet Лига, само че бе уволнен в края на октомври 2020 година.

Сега експертът застава отпред на гранда Спарта (Прага). Спортният шеф на клуба Томаш Росицки изясни за неговото предопределение: " Павел Върба първо и най-важно е огромен футболен специалист. Неговият жанр се базира на ясни правила, които съответстват с тези на нашия клуб. Тимовете, които е водил, постоянно са имали ясна структура на играта и са били доста уравновесени, както в офанзива, по този начин и в отбрана. Освен това Върба е треньор, който е привикнал да побеждава ".

" Радвам се, че Спарта ме потърси. Това е клуб с огромни упоритости и имам вяра, че ние ще ги осъществим. Обсъдихме какво се чака от мен. Вярвам, че почитателите ще ме съдят по това, което правя в тима. Напълно разбирам и почитам мнението им да не ме харесват, до момента в който бях треньор на Виктория Пилзен. Надявам се да реализираме положителни резултати ", съобщи пък самият Върба след назначението си, написа Спортал.бг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР