Снимка: БулфотоСнощи почина Краси Зинин - знаков художник и почетен

...
Снимка: БулфотоСнощи почина Краси Зинин - знаков художник и почетен
Коментари Харесай

Почина художникът и почетен гражданин на Бургас Краси Зинин

Снимка: Булфото

Снощи умря Краси Зинин - знаков художник и почетен жител на Бургас, оповестява " Флагман ".

" Изказвам откровени съболезнования на неговите близки, другари и на останалите членове на колегията на бургаските художници. Краси Зинин беше от тези хора с друго мислене, поради които нашият град има славата на място със своя лична характерна просвета, където изкуствата са на респект. През последните години той интензивно се занимаваше с курсове за начално образование по живопис на деца. Вярвам, че доста от тях ще се трансфорат в негови продължители в рисуването. Поклон пред паметта му! ", сподели по този печален мотив кметът Димитър Николов.

Красимир Зинин е роден на 7 септември 1951 в Бургас. През 1977 година приключва компетентност " Графика " във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " при проф. Н. Хаджитанев. От 1989 година е член на Съюза на българските художници.

Красимир Зинин е притежател на премията " Художник на годината " в Бургас през 2006-а. На идната година получава наградата за графика " Оскар Кокошка " в Пьохларн, Австрия.

Участва в над 10 пленера и фестивала в България (Божура, Варна, Велинград, Малко Търново, Ясна поляна) и чужбина: Норвегия (Осло), Русия (Москва). Има над 30-годишна педагогическа процедура. Представял е свои графики в Германия и Полша. Участвал е в общи изложения в Англия, Венецуела, Южна Корея, Съединени американски щати, Франция, Япония и други      

Зинин бе почетен със званието " Почетен жител на община Бургас " през 2015 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР