снимка: БулфотоСледващата седмица започва със захлаждане, което ще е по-чувствително

...
снимка: БулфотоСледващата седмица започва със захлаждане, което ще е по-чувствително
Коментари Харесай

Снегът се завръща от вторник

снимка: Булфото

Следващата седмица стартира със захлаждане, което ще е по-чувствително от вторник.

Температурите тук-там ще паднат до минус 10 градуса.

С прохладно, само че топло време посрещаме двата идни почивни дни.

В събота в ранния следобяд в съвсем цяла Централна и Източна  България  термометрите ще демонстрират от 10 до 17 градуса, предава Отново в източната половина на страната  вятър ът ще е с по-силни пориви. Облачността ще е с къси разкъсвания до обяд. Превалявания, въпреки и слаби, се чакат през втората половина на деня и през нощта основно на Югозапад.

В планините на всички места ще духа относително топъл южен  вятър . Неговите пориви ще са изключително мощни по Старопланинското било. Времето остава меко с  температури  следобед сред 1 и 4 градуса.  Валежи  се чакат от обяд нататък – първо в планинските масиви на Югозападна  България , а по-късно и в Стара планина.  Сняг  ще падне над 1400-1500 метра.

Освен в Банско, Боровец, Пампорово и Алеко, условия за ски има и по дребните ски зони – Беклемето в Стара планина, Осогово край Кюстендил и Добринище в Пирин. Заради ветровитото време са вероятни спирания в работата на лифтове и влекове. Следете уеб страниците и страниците на зоните в обществените мрежи.

В неделя над Западна и Централна  България  облачността краткотрайно ще се раздра, тук-там до слънчево време. На изток до обяд ще е тъмно с опция за слаби валежи от  дъжд . Привечер и през нощта от запад на изток още веднъж ще се заоблачи. Денят ще е топъл с  температури  от 10 до 15 градуса на изток, където и  вятър ът ще е с по-силни пориви.

Следващата седмица стартира със захлаждане, което ще е по-чувствително от вторник нататък.  Вятър ът ще се обърне от запад и ще е леден. Във вторник и сряда ще има снего превалявания . Студеният фронт ще премине от запад на изток, като в източните райони  превалявания те първоначално ще са от  дъжд , само че с рухването на  температури те ще завали  сняг .

Дневните  температури  ще паднат до нулата, а в четвъртък вечерта и петък сутринта ще е най-студено със стойности на термометрите в интервала минус 5 – минус 10 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР