Снимка: БулфотоСиндикатът на пробационните служители, психолозите и социалните работници в

...
Снимка: БулфотоСиндикатът на пробационните служители, психолозите и социалните работници в
Коментари Харесай

Голям недостиг на работници в затворите

Снимка: Булфото

Синдикатът на пробационните чиновници, психолозите и обществените служащи в пандизите упорства за увеличаванане на чиновниците, които на първа линия работят със пандизчиите, както и за създаване на нови правила за кариерно развиване.

Това стана ясно по време на отчетно-изборното заседание на синдиката, което се организира във Велико Търново.

Най-тежка е кадровата рецесия за обществени служащи в Централния софийски затвор и пандизите в Казичене и в Кремиковци поради огромното текучество на хора, уточни ръководителят на Синдиката на пенитенциарните чиновници Иван Иванов пред БНР, представен от обстоятелства.бг.

„ Един чиновник работи от време на време с над 100 лишени от независимост, като европейските правила изключват това до 40 индивида. Неокомплектоваността води до пропуски, до ексцесии. Ние предлагаме дали ограничения от независимост дали може, дали има опция да излиза на външни работни обекти “, съобщи той.

Проблем има и с психолозите, които работят с пет пъти повече пандизчии, от колкото са условията. Синдикатът упорства за състезания, с които да бъдат привлечени недостигащите фрагменти. Проблеми със заплащането няма, увери синдикалният водач Иван Иванов и като образец даде последното нарастване на заплатите с 28 %. Синдикатът на пробационните чиновници, психолозите и обществените служащи в пандизите упорства и за създаване на огромен образователен център.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР