Снимка БулфотоСилен човек в БСП обясни поредния им провал на

...
Снимка БулфотоСилен човек в БСП обясни поредния им провал на
Коментари Харесай

Паргов: БСП не издържа „поправителния“ на 11 юли, защото месеци по-рано не излязохме на площада при протестиращите

Снимка Булфото

Силен човек в Българска социалистическа партия изясни следващия им неуспех на изборите.   БСП не устоя „ поправителния “ на 11 юли. Това разяснява ръководителят на БСП-София Калоян Паргов в студиото на БТВ.

Причините се коренят в преломния миг - 2020 година, добави той и сподели, че оставката на Корнелия Нинова към този момент е на дневен ред.

„ БСП тръгна по пътя на директния избор. Първо се очакваше да сътвори фокус на всички медии и на цялото общество, само че се случи Коронавирус рецесията. По принцип 3-4 месеца е предизборна вътрешна акция и тогава партията се вперва в себе си. Кризата удължи акцията на 9-10 месеца. Докато хората се бунтуваха на площадите, нашият фокус беше вторачен вътре в нас и явно, че изпуснахме значими трендове и процеси в обществото “, разяснява Паргов.

Според него електорални маси са се отделили тогава.

" Те търсиха нови знамена, флагове, аватари. Направихме и грешката да не покажем безапелационна поддръжка за президента. Не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че вътре в Народното събрание ще пазиме ползите им. Явно те не видяха това “, сподели още Паргов.

Той изясни, че стои на дневен ред оставката на ръководителя на левицата, само че разясни, че що се касае Корнелия Нинова има и някои нюанси: „ Трябва да се направи по-цялостна ретроспекция. Моделът, който тя вкара, имаше своя триумф, само че след това нещо се случи - 2020 година След като през 2017 година имаш 1 милион гласа и 2021 година имаш най-големия спад, и то в съпротива. Явно повече не може да се работи по този начин и има потребност от смяна. “

Относно оттеглената номинация на Николай Василев от проектокабинета на Има Такъв Народ, той разяснява, че това демонстрира липса на опит. Според него това е и знак, че ще има разговор, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР