Снимка БулфотоСеверна Македония ще приюти много бежанци от Афганистан.Общо 780

...
Снимка БулфотоСеверна Македония ще приюти много бежанци от Афганистан.Общо 780
Коментари Харесай

Северна Македония приема 780 афганистанци

Снимка Булфото

Северна Македония ще приюти доста бежанци от Афганистан.

Общо 780 жители на Афганистан ще одобри Република Северна Македония, заяви в четвъртък   " Слободен щемпел “, съобщи Банкер.

" Повечето от афганистанците ще бъдат ситуирани в покрайнините на Скопие. За толкоз доста жители държавното управление се задължава да обезпечи квартира и грижи, с цел да им помогне да преминат по-лесно този интервал от 90 дни, до момента в който са тук. По отношение на хотелите и другите места за настаняване, това е отговорност на интернационалните организации, които покриват разноските “, сподели представителят на държавното управление Душко Арсовски.

Премиерът Зоран Заев акцентира, че разноските за престоя на бежанците ще бъдат поети от съответните организации и Съединените американски щати.

" Това не значи, че в случай че се наложи, ние няма да покрием избрани разноски. Досега ние поемаме разноските за превоз до хотелите, имунизацията, PCR тест, който би трябвало да се направи, офертите за безвъзмезден здравен обзор и несъмнено, в случай че има потребност от друго “, акцентира министър председателят.

В сряда Министерският съвет взе решение за оказване на поддръжка и предоставяне на леговище на до 70 афганистански жители, които са работили в българското посолство в Кабул и дружно с българските контингенти на терен. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев след постоянното съвещание на държавното управление. 

" България ще даде леговище и на фамилиите на тези афганистански жители. Това е значимо от позиция на съпричастността и солидарността. Ситуацията е доста динамична и самото евакуиране на тези хора от Афганистан ще е предизвикателство, само че със основаната организация се надявам да реализираме триумф ", изясни Янев. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР