снимка БулфотоСънародниците ни в Италия ще могат да дадат своя

...
снимка БулфотоСънародниците ни в Италия ще могат да дадат своя
Коментари Харесай

МВнР: Сънародниците ни в Италия могат да гласуват, но с декларация

снимка Булфото

Сънародниците ни в Италия ще могат да дадат своя избор на 4 април за нов парламент, само че ще би трябвало да носят в себе си и специфична декларация. Изборите ще се проведат в посолството на Република България в Рим и в Генералното консулство в Милано, оповестиха от Министерство на външните работи.

Италианската република даде авансово единодушие за провеждането на изборите за Народно заседание на Република България на 4 април 2021 година, съобщи.

Съгласието за окончателния лист на секции отвън дипломатическото и консулското посланичество в другите градове на страната ще бъде координирано между локалните управляващи след съответно определяне дали съответната секция дава отговор на настоящите условия за сигурност.

Италианските управляващи уточнят също, че при пътешестване сред разнообразни градове/региони гласуващите български жители би трябвало да носят със себе си съответната декларация, в която да посочат, че придвижването е обусловено от " други разрешени аргументи " и по-конкретно: " Ситуация на нужда - гласоподаване за Народно заседание - 4 април 2021 година "

Към нотата на Министерство на външните работи на Италия се ползва и протокол за сигурност. В него са разказани съществени правила, които следва да бъдат спазвани при провеждането на избори.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР