Снимка БулфотоРумен Овчаров захапа остро БСП по наболял въпрос. За нас

Снимка БулфотоРумен Овчаров захапа остро БСП по наболял въпрос. За нас ...

Овчаров: Не съм чул някой от БСП да е отменил заявката за анти-ГЕРБ коалицияСнимка Булфото

Румен Овчаров захапа остро БСП по наболял въпрос. За нас е важно да стигнем до промяна на модела на управление, който е създаден през последните 10 г. Не сме казали, че ще правим коалиция. Не съм чул някой от БСП да е отменил заявката за анти-ГЕРБ коалиция, освен това тя е съвсем логична. Четири години партията ни бе единствената опозиция в парламента - ярка, категорична, бързо реагираща. Това каза Румен Овчаров от БСП.

Според Овчаров анти-ГЕРБ правителство означава необходимите мерки, които да гарантират честни избори, право на българските граждани да гласуват свободно, промени в съдебната система.

Според Овчаров политическото време не е същото като календарното, политическият мандат календарно може да е 4 г., но чисто политически той може да се окаже вече изчерпан.

По бТВ Овчаров призна, че Корнелия Нинова не е направила стъпки за консолидация на партията.

Преди почти 4 г. ѝ казах: Корнелия: "ти не си най-умната, не можеш да водиш война с всички и да очакваш, че ще си вечен победител, такъв човек не се е родил на света. Твоята задача е консолидация на БСП, консолидация на левицата, консолидация на всички, които искат промяна в България".

По думите на Овчаров, ако тя продължава по този начин, политическото ѝ време ще свърши съвсем скоро.

БСП не се страхува от нови избори, при всички случаи те ще бъдат по-добре за партията и няма да повторят сегашната ситуация, но създаването на някакво правителство на промяната ще бъде още по-трудно, добави Овчаров, пише

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg