снимка БулфотоРепубликанската пътна мрежа се обработва цяла нощ заради влошаване

...
снимка БулфотоРепубликанската пътна мрежа се обработва цяла нощ заради влошаване
Коментари Харесай

АПИ: Над 300 машини работиха през нощта по републиканските пътища

снимка Булфото

Републиканската пътна мрежа се обработва цяла нощ поради утежняване на времето. Над 300 машини са работили единствено тази нощ, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост, съобщи.

Поради снегонавявания и неприятни метеорологични условия е лимитирано прекосяването на МПС над 12 тона по второкласния път II-62 Клисура-Самоков в Софийска област.

В 14 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Габрово и Велико Търново е избран жълт код за евентуално рисково време за мощен вятър.

В пет области - Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Разград, предизвестието е за обилни превалявания от дъжд, сняг и мощен вятър, с което се усилват изискванията за преспи и навявания.

За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700/ 130-20 в АПИ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР