снимка БулфотоРъководството на Европейската народна партия (ЕНП) няма да даде

...
снимка БулфотоРъководството на Европейската народна партия (ЕНП) няма да даде
Коментари Харесай

Шефовете на ЕНП няма да дадат думата на Радан Кънев в дебата за България

снимка Булфото

Ръководството на Европейската национална партия (ЕНП) няма да даде думата на евродепутат Радан Кънев (Демократична България) в дебата за върховенството на закона в България, макар че той бе измежду неговите основатели. От България думата ще получат единствено представителите на ГЕРБ в Европейския парламент. Това заяви Кънев във фейсбук профила си, написа.

“Решението на управлението на групата на ЕНП е да не даде време за пленарно изявление на различни позиции в днешния спор. Разбирам тази позиция, само че я намирам надълбоко неправилна, от позиция на дълготрайния интерес на ЕНП и безконечните полезности, които партията пази ”, разяснява Кънев.

От парламентарната група на ЕНП - бранителите на България, ще приказват: Манфред Вебер - ръководител, Андрей Ковачев - зам.председател, Роберта Мецола - координатор на Комисията LIBE и Андрей Новаков.

Кънев ще направи финален опит на днешното съвещание на групата на ЕНП, директно преди дебата, да убеди управлението на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските жители и европейските данъкоплатци.

Кънев написа още, че ще употребява опцията, която му дава правилника на европейския парламент с цел да внесе документално изявление (в размер 200 думи) по дебата, в което да изложи гледната точка на тези две трети от българските жители, които поддържат митингите и се обръщат към Европа с апел за поддръжка на законността и свободата.

Президентът на ЕНП Манфред Вебер написа в туитър, че е имал диалог с премиера Бойко Борисов. “Докладът на Европейска комисия за върховенството на закона беше почтен, показвайки, че има потребност от усъвършенстване. Правителството обаче има огромен прогрес, който му оказва помощ да се приближи до Шенген. Уважаваме митингите, само че решението ще бъде взето на постоянните избори през март ”, написа Вебер.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР