снимка: БулфотоПроверки за качеството на храната в училищните лавки и

...
снимка: БулфотоПроверки за качеството на храната в училищните лавки и
Коментари Харесай

Проверки за качеството на храната в училищните лавки от 15 септември

снимка: Булфото

Проверки за качеството на храната в учебните лавки и заведенията, намиращи се наоколо до учебните заведения, ще стартират от 15 септември.

" Етикетите на храните, които се продават в учебните лавки, изобилстват от съставки, които децата не ги схващат и не знаят дали тези съставки са нездравословни за здравето ", сподели по този мотив  Богомил Николов от " Активни консуматори " пред БНР.

" Искаме да заострим вниманието на родителите към храната, която децата си купуват отвън столовата храна, за която има доста строги условия във връзка с качеството - с акцент към здравословното хранене ", изясни той.

Богомил Николов съобщи още, че би трябвало да има непрекъснати инспекции на храната и в учебните столове, и на прилежащите заведения, а инспекциите би трябвало да са регулярни.

" Ще ревизираме най-много сандвичите, които се продават в учебните лавки, тъй като с салам или с млечен артикул, би трябвало да съдържат по-малко Е-та, само че на процедура това не е по този начин ", сподели той.

Богомил Николов напомни, че са внесли в Министерство на земеделието и храните оферти за промени в Наредбата за имитиращите артикули, тъй че продуктите, съдържащи високо водно наличие, да се етикетират като имитиращи.

" Тези артикули би трябвало да бъдат наложително обозначени и тогава, когато супермаркетите ясно приложиха това предписание, хората стопираха да ги купуват, без значение, че те са евтини ", разяснява Николов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР