снимка БулфотоПротестът постигна много, включително оставките на Бойко Борисов и

...
снимка БулфотоПротестът постигна много, включително оставките на Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: ЕС ще ни цапардоса лошо. Оставките са въпрос на време

снимка Булфото

Протестът реализира доста, в това число оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, просто е въпрос на време да ги получим. Постигна неща, немислими преди – сътвори гражданско общество, сплоти хора, които са крайни противоположности, в една обща концепция. Това е митингът на морала, за първи път.

Това съобщи в изявление пред БГНЕС адв. Николай Хаджигенов - един от уредниците на митингите и част от “Отровното трио ”.

“Досега в България е имало единствено гладни протести. Моралният митинг е против корупцията, хората осъзнаха в каква дупка ги завлече ръководството на мекия деспот Борисов и се изправиха. Показаха, че не ги е боязън. Това главното достижение на митинга ”, уточни още юристът.

По думите му на всички места се крадат еврофондове, само че единствено у нас размерите са толкоз огромни. Хаджигенов счита, че още идната седмица за България ще стартира да се приказва като за неприятен образец.

“Виждате каква е реакцията на Съюза. Аз допускам, че идната седмица ние ще бъдем дадени като неприятен образец и осъдени по този начин, както не е била наказвана нито една страна. Според мен това е вярно. Те няма да санкционират българските жители, които протестираме, а ще санкционират корупционното държавно управление на Борисов ”, счита юристът.

“Властта се занимава с преброяване. Обикновено изкарва протестиращите до 500 души, оня ден министър Деница Сачева ги преброи до 6 хиляди души. За разлика от тези, които броят, аз съм на площада 86 дни. Оттук минаха стотици хиляди хора от цяла България, сънародници пристигнаха от Австралия, Канада и други страни особено за митинга. Възрастни хора, младежи – аз не считам да броя ”, уточни още Хаджигенов.

Като правист адв. Хаджигенов разяснява и отчетът на Европейска комисия, който провокира двойствени реакции у нас – критиците на властта го видяха като негативен, а кабинетът – като позитивен и справедлив.

“Борисов и ГЕРБ построиха някаква странна паралелна действителност. Те живеят в техен дребен, сгънат и извънредно малоумен свят. В коя страна някой сме осмелява да лъже, в случай, че има потвърдени обстоятелства. Министър Десислава Танева сподели, че видеото с нейното признание за кражба и укриване на кражбите от европейските фондове било политически ход. То е политически ход. На долнокачествен ГЕРБ триото му пречи ”, сподели още той.

“Българите по целия свят са еднообразно гневни, няма да търпят това ”, счита юристът, а за образец дава и разминаването в информациите за срещата сред Бойко Борисов и ръководителят на ЕНП Доналд Туск.

“ЕНП разбра какъв голям проблем е корупцията в България ”, безапелационен е адв. Хаджигенов, съгласно който Европейски Съюз може и да реагира тромаво, само че реакции ще има, а той смята, че България ще бъде една от “най-лошо цапардосаните страни ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР