Снимка: БулфотоПрокуратурата в Австрия започна разследване срещу канцлера Себастиан Курц.

...
Снимка: БулфотоПрокуратурата в Австрия започна разследване срещу канцлера Себастиан Курц.
Коментари Харесай

Прокуратурата в Австрия започна разследване срещу канцлера Себастиан Курц

Снимка: Булфото

Прокуратурата в Австрия стартира следствие против канцлера Себастиан Курц. Това разкри самият той. Курц е разследван по отношение на вероятни погрешни изказвания пред парламентарна комисия, проверяваща корупция, заяви Агенция Франс Прес.

" Искам да ви осведомявам, че... прокурорите са почнали следствие против ръководителя на моя кабинет " Бернхард Бонели " и против мен ", сподели Курц пред кореспонденти преди съвещанието на кабинета.

Курц отхвърли да е направил непозволени дейности, като сподели: " Винаги съм отговарял на всички въпроси (на комисията) почтено. "

Прокурорите потвърдиха в имейл до Франс прес, че следствието е намерено след няколко тъжби до тях. Престъплението неистина под клетва планува затвор до три години.

Опозиционните партии дадоха отговор на новините в сряда, като сложиха под въпрос позицията на Курц, само че 34-годишният общественик настоя, че следствието няма да окаже въздействие върху работата му и той няма да подаде оставка. Разследването идва откакто опозиционните социалдемократи (СПА) и партиите NEOS упрекнаха Kурц, че не споделя истина пред комисията на депутатите, която разследва последствията от по този начин наречения скандал " Ибисагейт ", който смъкна предходното държавно управление на Курц през 2019 година. Тогавашният вицеканцлер на Курц Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Партия на свободата (ПС) трябваше да подаде оставка, откакто се появи видео, което го демонстрира в първокласна вила в Ибиса, предлагайки услуги на жена, която той счита за племенница на съветски олигарх, в подмяна на поддръжка на предизборната акция. Оттогава парламентарната комисия, разглеждаща абсурда, разшири фокуса си, като включи и други обвинявания в непозволени дейности, в това число от политици от Народната партия на Курц (НП).

Разследването, оповестено в сряда, е обвързвано с изказвания, които Курц даде пред комисията предходната година, в които той отхвърли да е имал въздействие върху назначението на ръководителя на държавния холдинг OeBAG Томас Шмид.

През последните месеци обаче се появиха текстови известия сред Курц и Шмид, които допускат, че двамата в действителност са разискали назначението на Шмид и попълването на консултативния съвет на OeBAG.В един от тях Курц написа на Шмид: „ Получаваш всичко, което искаш “, добавяйки няколко емотикона „ целувка “, на което Шмид дава отговор: „ Толкова съм благополучен:-))) Обичам моя канцлер “.

В сряда Курц съобщи, че е бил наясно, че дава отговор на въпросите на парламентарната комисия под клетва и е дал отговор почтено. Той сподели, че е мъчно „ да запомните всяка една дата, всеки един диалог, всяка част от всяко изречение “ с „ неща, които смятате, че не са били значими по това време “.

Последното следствие идва, защото партийното финансиране и други практики на Национален парк от ден на ден попадат под светлините на прожекторите. През февруари домът на финансовия министър от Национален парк и съдружник на Курц Гернот Блумел беше обискиран като част от обособена инспекция за вероятни нарушавания на финансирането на партиите. По това време Курц обществено подлага на критика тяази интервенция и предложи промени в метода на работа на прокурорите.

Това провокира неодобрение от елементи от правосъдната система и обвинявания в липса на ценене на върховенството на закона.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР