Снимка БулфотоПроф. Костадин Ангелов съобщи прекрасна новина. Тя е свързана

...
Снимка БулфотоПроф. Костадин Ангелов съобщи прекрасна новина. Тя е свързана
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: От следващата седмица ще има облекчение в мерките

Снимка Булфото

Проф. Костадин Ангелов заяви прелестна вест. Тя е обвързвана с коронавируса и ще стане факт идната седмица.

Изключително положителни резултати регистрираха министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов и Националния действен щаб за битка с ковид на днешния брифинг. Според формалните данни за последната седмица излекуваните са три пъти повече от новозаразените с COVID-19, написа vihrogon.bg.

От идната седмица ще има и облекчение в ограниченията. „ Следващата седмица това, което ще бъде реалност с моя заповед, която ще бъде издадена още на следващия ден – възобновяване на част от практическото образование в учебно заведение в междинното и висшето обучение, единствено на тези практики, които не могат да се проведат в електронна среда.

По отношение на други ограничения ще бъде възобновяване на плановият банкет и плановите интервенции, като за банкет в лечебно заведение ще се изисква наложително негативен антигенен тест, осъществен в лечебното заведение и безвъзмезден за всеки български жител “.

„ Имаме извънредно добра наклонност от въведените ограничения.

За последните 14 дни стигнахме 150 на 100 000 души. По отношение на заетостта на леглата в болничните заведения отчитаме следната претовареност – 30% за среднотежки случаи и 44% на леглата за интензивни грижи “, сподели Ангелов.

Министърът благодари на медиците, които дават всичко от себе си, с цел да може българските жители да са добре осведомени по отношение на имунизациите. Той означи: „ Наблюдаваме нараснал растеж на искащите да се имунизират медици “.

„ Някои се пробват да прокарат концепцията, че не сме обезпечили задоволително ваксини за всички български жители. Това не е правилно “,

безапелационен е здравният министър. „ Приблизително половината от лекарите и сестрите, които работят в лечебните заведения, към този момент желаят да се имунизират. В началото тази цифра беше към 33% “, добави проф. Ангелов. И още веднъж сподели, че задачата е да се стигне до 70% имунизирани български жители.

Работи се и с „ Информационно обслужване “ по основаването на мобилен документ, който да се издава на имунизираните, тъй че всеки имунизиран да го има в телефона си и да може да го показва, когато е належащо.

Държавният основен здравен контрольор доцент Кунчев съобщи: „ Сега сме на 27 място по заболеваемост в Европейски Съюз и на 6 място на Балканите. По смъртност се нареждаме на 9 място в Европейски Съюз, откакто преди няколко месеца оглавявахме тази черна ранглиста “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР