Снимка БулфотоПродължава стриктното изпълнение на мерките за недопускане на разпространението

...
Снимка БулфотоПродължава стриктното изпълнение на мерките за недопускане на разпространението
Коментари Харесай

Два нови случая на заразени с чума диви свине

Снимка Булфото

Продължава прецизното осъществяване на ограниченията за недопускане на разпространяването на африканска чума по свинете в Русенска област. Това съобщи заместник-областният шеф Свилен Иванов, представен от БГНЕС. Засега е установена заболяемост единствено по дивите прасета в прилежащи на Русе области.

В окръг Гюргево ограниченията дават резултат и ситуацията там е овладяно, като заплахата е от Калугерене към Кълъраш, където са открити два нови случая на инфектирани диви прасета. Важно е ловците да съблюдават всички защитни ограничения, откакто са ходили на лов, с цел да не се допусне разпространяване на заболяването по домашните свине. В противоположен случай при откриването на болно прасе от персоналното стопанство или фермите влиза в действие Европейски правилник.

„ Трябва непременно да не се позволява разпространяването на заболяването в стопанските обекти, тъй като това би имало голям отрицателен резултат върху районната стопанска система ”, сподели още Свилен Иванов.

В международен мащаб, най-сериозно е разпространяването на чумата по свинете в Китай, където са умъртвени милиони животни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР