Снимка: БулфотоПрезидентът Румен Радев откри дискусията Заедно в сигурността. По

...
Снимка: БулфотоПрезидентът Румен Радев откри дискусията Заедно в сигурността. По
Коментари Харесай

Румен Радев се застъпи за обща европейска отбрана

Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев откри полемиката " Заедно в сигурността ". По думите му това събитие ще се трансформира в една платформа за обмяна на хрумвания. Идеята за обща европейска защита не е нова, съобщи президентът, написа Канал3.бг.

Въпреки това тя не е намерила съществено приложение в живота на Европейски Съюз, уточни той.

Европа погледна на проблемите на сигурността под различен ъгъл след Брекзит. Сигурността на Европа не може да се оставя в непознати ръце, за това се заприказва намерено, уточни Радев. Президентът Макрон заприказва за обща еворпйска военна академия, сподели Румен Радев. По думите му Европейски Съюз през последните години претърпява трафсормация в схващатането за военната мощност. Ние би трябвало да бъдем доста гъвкави и прозорливи и да сме в крайник с времето, сподели той.

Силната фрагментация на отбранителната промишленост на Европейски Съюз е проблем. Тя е на разположение в Европейски Съюз. Изчисленията демонстрират, че финансовите загуби от този фрагментиран метод се развняват на 100 милиарда евро на година, уточни президентът. По думите му решението на Юнкер е умно, а имемно да оставя на страна дебата на този стадий и казвайки, че би трябвало се фокусираме върху постоянноото структуриране на съдействие. България има късмет да покаже водачество и зрялост в тези процеси. Първо ние би трябвало да покажем, че можем да генерираме качества и да бъдем водач да слагаме действителните проблеми в тази област по време на нашето председателство.

Много ясно би трябвало да уточним нашите послания. Трябва да преодолеем изоставането и софтуерната пропаст сред нас и нашите съдружници във въоръжението, сподели Румен Радев. Ние не може да защитим останалите, сподели той. По думите му средствата би трябвало да се разпределят доста добре. Трябва преди всичко да преценим какъв ще бъде пътят за новата техника и тогава да решим казуса с ремонта на остарялата, сподели той. Той посочи като проблем и недофинансирането на научните проучвания.

Наближавайки нашето председателство би трябвало да сложим значими тематики. Имам късмет да станем тласък за по-задълбочена европейска интеграция, сподели президентът Румен Радев. България би трябвало да сложи във фокуса на дебата равнището на амбция на общата европейска защита, приключи президентът. България може да бъде фактор за една по-силна Европа, надява се Радев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР