Снимка БулфотоПрезидентът на Франция отправи ясно послание към всички компании,

...
Снимка БулфотоПрезидентът на Франция отправи ясно послание към всички компании,
Коментари Харесай

Макрон: Компаниите да дарят COVID ваксини на бедните държави

Снимка Булфото

Президентът на Франция насочи ясно обръщение към всички компании, които създават ваксини против ковид. Еманюел Макрон заяви в Париж, че фармацевтичните компании производителки на ваксини против COVID-19 трябва да дарят 10 % от продукцията си на бедните страни.

Това съобщи БНР.

" Закономерно е фирмите да оказват помощ също като страните, които ще подаряват, тъй като страните са помагали със обилни запаси за проучванията и основаването на имунизациите ", обоснова се Макрон.

Страните членки на Европейския съюз са подготвени да дарят най-малко 100 милиона дози до края на годината. А тази вечер американският президент Джо Байдън обяви официално от Англия, че Съединените щати ще дават на бедните страни два пъти повече за същия интервал и още три пъти повече доникъде на идната година.

Еманюел Макрон коментира и идната идната седмица среща на върха на НАТО. Почти година откакто сложи диагноза " мозъчна гибел " на Алианса френският президент настоя да бъдат изяснени стратегическите цели на НАТО.

" Трябва да знаем тъкмо кои са враговете ни ", уточни Макрон, съгласно който в това отношение Китай не трябва да бъде приоритет, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР