Снимка: БулфотоПрезидентът на БСП използва една трагедия, за да прави

...
Снимка: БулфотоПрезидентът на БСП използва една трагедия, за да прави
Коментари Харесай

Управляващите с извънреден брифинг! Цветанов обвини Радев: Президентът на БСП използва трагедия, за да прави политика

Снимка: Булфото

Президентът на Българска социалистическа партия употребява една покруса, с цел да прави политика и да опълчва едни на други браншове. В това упрекнаха Румен Радев ръководещите на ексклузивен брифинг в Народното събрание, написа Канал3.бг.

Раздразнението по отношение на упреците на президента за финансирането на програмата за саниране, вместо на покупката на нови самолети, вбеси ръководещите повече даже от заканата на левицата за избор на съмнение по тематиката " Сигурност ", написа Блиц.

Те му подсетиха, че президентът няма думата по разпределението на бюджета, нито може да уволни едно държавно управление.

Провокирани, министри, вицепремиери и водачи на двете партии, които образуват болшинството, се събраха изключително на съдружен съвет, след което излязоха дружно пред медиите да отвърнат на рецензиите на президента и на готвения избор на съмнение от Българска социалистическа партия за неуспеха в бранш " Сигурност ".

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, военният министър Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на районното развиване Николай Нанков, водачът на ПГ на Оперативна програма Волен Сидеров и шефката на обществената комисия Светлана Ангелова застанаха дружно, с цел да защитят позициите на властта.

Смятахме, че всички институции ще замълчат, за огромно страдание един подобен драматичен случай може постоянно да провокира политическо опълчване, разкритикува Цветанов по адрес на Радев и левицата.

И заключи, че президентът за следващ път потвърдил, че е президент на Българска социалистическа партия.

" За всички към този момент е ясно, че президентът Радев ще употребява всяка една опция, с цел да се нарежда политически, съобщи Цветанов. - Той от ден на ден демонстрира, че е президент на Българска социалистическа партия ", добави вторият в ГЕРБ. "  

" Радев се отдалечава от конституционните си пълномощия да бъде обединител на нацията ", атакува още Цветанов. И добави, че за разлика от президента, за който не знаем какво ще прави след края на мандата му след 4 година, ГЕРБ и Оперативна програма ще не престават да носят отговорност.

" Уважаеми президент на Българска социалистическа партия Радев, след 10 година, в случай че падне един блок и бъдат убити всички живущи в него, тогава кой ще излезе и ще каже за какво не са дадени парите за саниране? Това е безусловно несъстоятелна теза ", укори Цветанов президента.

Според него с сходно държание се цели нагнетяване на напрежението и острото опълчване на секторните политики.

Крайно неточно, деструктивно е това държание, означи и районният министър Нанков във връзка коментара, че парите за модернизацията на армията отишли за саниране.

Когато един президент нападна държавното управление, това не е добре - да потребление на един драматичен случай за правене на политика, включи се в рецензиите и Волен Сидеров.

А Владислав Горанов подсети, че финансирането на секторните политики през бюджета си е право и отговорност на изпълнителната власт и Народното събрание, и на никой различен.

" Озадачени сме от непрестанното втълпяване, че държавното управление е несполучливо ", съобщи финансовият министър. Приоритетите на едно държавно управление са тествани през избори и този, който желае, би трябвало да заеме тази роля. В Конституцията написа по какъв начин се прави, само че това не е в частта президент ", изригна Горанов.

И подсети, че държавното управление може да си иде единствено по метод, по който е пристигнало на власт  - посредством избори. " Никой не може да уволни това държавно управление! ", възкликна министърът на финансите.

Горанов предложи на Румен Радев да си откри друга естрада за изява. " В противоположен случай ще продължим да не разбираме къде и на кого не угодихме ".

Вотът не съмнение пък явно изключително не развълнува ГЕРБ и Оперативна програма, тъй като било в реда на нещата опозицията да пристъпристъпва към този инструмент.

Вотът не е първият, опозицията има право, дори доста се забавиха Българска социалистическа партия, разяснява Волен Сидеров. Не чух съответни причини по вота, добави водачът на ПГ на Оперативна програма и Атака.

Сидеров призна още, че постоянно е подлагал на критика системата за сигурност, само че в тази ситуация е убеден, че пленарната зала ще се опълчи на сходен избор на съмнение.

" Решението би трябвало да бъде да не се разреши да се прави популистка политика в миг, когато се мисли по какъв начин да се направи крачка напред ", съобщи Сидеров.

Шефката на обществената комисия Светлана Ангелова пък, без да се стопира на оставката на Бисер Петков и стопирането й, за следващ път обрисува по какъв начин добре работят работните групи по проблемите на майките  на деца с увреждания и изрази оптимизъм от позитивния процес.

Всички изрекоха респект към паметта на двамата починали офицери, а Сидеров разкритикува, че щета в една машина няма по какъв начин да бъде обвързвана с рационализация, или не, тъй като такива произшествия стават постоянно. Каракачанов разгласи още,  че през идващите три дни се анулират всички събития и празнувания в армията, като се изключи дежурствата. " Нека уважим паметта на тези български офицери.Това са хора, които са можели, във времето на смутните времена, през 90-те години, тези хора са могли да си намерят доста добре платена работа на всички места, само че не са ", разгласи ги за герои Каракачанов.

И още веднъж повтори, че публичните поръчки пречат на поддръжката на въоръжението в армията. Затова другия вторник ще направя предложение в посока на облекчаването на процеса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР