Снимка: БулфотоПрезидентът на България в периода 2012 - 2017 г.

...
Снимка: БулфотоПрезидентът на България в периода 2012 - 2017 г.
Коментари Харесай

Плевнелиев: Отказах да бъда кандидат за президент. Борисов ще загуби, ако се яви срещу Радев

Снимка: Булфото

Президентът на България в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев разяснява настоящата политическа конюнктура и идните избори за държавен глава.

" Не би трябвало водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да се явява на президентските избори, не може да победи Румен Радев. Той не би следвало да бъде претендент ", сподели Плевнелиев в ефира на Bulgaria on air.

Той настоя, че кандидатурата на ГЕРБ би трябвало да бъде ново лице, което е тъкмо противоположното на " разрушителя камикадзе Радев ". Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен претендент за президент. Той е провел  телефонен диалог с някогашния министър председател Бойко Борисов. 

" Преди два месеца и половина се обадих на Борисов. Казах му причини за какво и той не може, и аз не мога. Ще се боря за демократична България, само че няма да вземам участие на идните избори. Говорихме си почтено и искрено ", показа Плевнелиев.

Той вижда като несполучлива тактиката на водача на ГЕРБ да се изправи в президентска борба с Румен Радев. Според него препоръчаният претендент на някогашните ръководещи наложително би трябвало да бъде надпартиен.

" И тук може ГЕРБ да позволен стратегическа неточност както с Цецка Цачева, която беше добър човек, само че не и претендент. Не бива да е партиен претендент, би трябвало да е широкоскроен претендент ", съобщи Плевнелиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР