Снимка БулфотоПрез последните месеци сме свидетели на необосновано силно желание

...
Снимка БулфотоПрез последните месеци сме свидетели на необосновано силно желание
Коментари Харесай

Предлагат да се премахне контролния талон на шофьорската книжка


Снимка Булфото

През последните месеци сме очевидци на голословно мощно предпочитание на политическите партии да извършат промени в ЗДвП, като отстранен контролния ваучър на шофьорската брошура. Експертите на Института за пътна сигурност са безапелационни, че с това си първо деяние по промени в ЗДвП политиците няма да реализират нито една от главните задания за ограничение на пътнотранспортния травматизъм, като даже в противен случай, ще се основат предпоставки за още по-лесно заобикаляне на административния наказателния развой.

Това се споделя в публично мнение на Института на пътна сигурност.

В в този момент настоящия закон контролния ваучър служи за потвърждаване на валидността на шофьорската брошура. При сформиране на акт за определяне на административно нарушаване същият се лишава и се връща при приемане на издаденото наказателно разпореждане. Ако премахнем контролния ваучър, без да променим целият административен ред за налагане на санкции при осъществени нарушавания по ЗДвП, ще създадем опция още по-лесно да бъде заобиколен административно-наказателния развой. В момента към 30% от наказателните постановления в никакъв случай не се връчват и по този метод сътворяваме систематичните извършители на придвижването по пътищата. При унищожаване на контролния ваучър, без промени в административно-наказателния развой, невръчените  наказателни постановления ще набъбнат до 70%.

Институтът за пътна сигурност предлага на всички политически партии да не употребяват тематиката пътна сигурност за тесни политически ползи. Проблемите в сигурността на придвижването по пътищата би трябвало да се вземат решение всеобхватно и дейно от потвърдени специалисти в тази област. В противоположен случай ще продължаваме да бъдем една от страните в Европейския съюз с най-голям риск от това да загинеш по пътищата.

Оставаме в подготвеност да предоставим експертиза на политическите партии, които не желаят да употребяват пътната сигурност за популизъм и подправена угриженост, пишат още от екипа на Института за пътна сигурност.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР