Снимка: БулфотоПрез нощта ще е ясно, а утре ще е

...
Снимка: БулфотоПрез нощта ще е ясно, а утре ще е
Коментари Харесай

Синоптик в НИМХ обеща слънце във вторник, но и разкри кога се връщат виелиците, студа и снега!

Снимка: Булфото

През нощта ще е ясно, а на следващия ден ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад- северозапад, който денем краткотрайно ще се усили. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките Боряна Маркова.

Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните – сред 13° и 18°. Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за януари – едва ще се намали.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 12-15°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билото на Стара планина мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 1°. През идващите два дни ще доминира слънчево време.

В сряда вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък в Източна България ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Отново ще се затопля. В петък облачността ще се усили и след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд. Ще е към момента относително топло, само че по здрач и през нощта против събота от северозапад бързо ще нахлува леден въздух и със захлаждането дъждът ще минава в сняг, написа Блиц. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР