Снимка: БулфотоПремиерът на Северна Македония Зоран Заев идва в София

...
Снимка: БулфотоПремиерът на Северна Македония Зоран Заев идва в София
Коментари Харесай

Зоран Заев идва в София за лична среща с Бойко Борисов

Снимка: Булфото

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев идва в София за персонална среща с сътрудника си Бойко Борисов. Това стана ясно късно снощи, като информацията е на македонската телевизия " Сител " и към момента не е доказана от българското държавно управление, съобщи БНР.

Разговорите бяха планувани да се проведат по видеоконферентна връзка и двамата да бъдат съдомакини на срещата на върха на страните от Берлинския развой. Участие ще вземе и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Възможен ли е пробив в диалозите сред София и Скопие за преговорната рамка на Република Северна Македония - това е главният въпрос, който всички си задават преди началото на днешната среща. В последната си обществена изява Зоран Заев упрекна България, че нарушава Договора за добросъседство, откакто страната ни уведоми Еврокомисията, че ще наложи несъгласие на преговорната рамка за Скопие. 

" Има първа обсада от България. Член втори от Договора за добросъседство и съдействие с България споделя доста точно по какъв начин България ще поддържа Република Северна Македония за присъединението й към Европейския съюз. И несъмнено през днешния ден е нарушен. "

Вчера видеоконферентни диалози организираха и външните министри на България и на Република Северна Македония, Екатерина Захариева и Буяр Османи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР