Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов посети завод във Враца където шият

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов посети завод във Враца където шият
Коментари Харесай

Борисов спира поръчки от български завод за защитни облекла за Германия

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов посети цех във Враца където шият защитни маски и дрехи. " Давайте им повече пари, пазете ги с маски, давайте им витамин С. Тези хора са ни работните пчелички и ни избавят от рецесията ”, сподели Борисов на шефовете в завода, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Борисов заяви, че стопира поръчка за Германия от българския цех във Враца за защитни дрехи, с цел да се създаде първо нужното произвеждане за България. Първите 100 бройки защитни дрехи в няколко размера ще бъдат изпратени в лечебните заведения.

От завода осведомиха, че стартират произвеждане на маски и за чиновниците на обществените патронажи и за джипитата. Борисов подсети, че тази вечер на Европейски съвет ще бъдат разисквани опциите за съдействие при снабдяването на защитни дрехи и маски.

" Посещение на фабриката на компания „ Аполо “ във Враца, където се създават защитни дрехи за медицинските служащи. Тук работят 350 души, които може да създават по 1000 дрехи дневно. Днес ще бъдат подготвени 200-300 бройки, които незабавно ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1600 ще бъдат създадени до на следващия ден, 18 март ", заяви в профила си във Facebook премиера.

Защитните дрехи в предприятието са с високотехнологична мембрана, каквато има в костюмите на НАСА.

 



PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР