Снимка БулфотоПоне моментно е прекратена тримесечната тенденция на ерозия в

...
Снимка БулфотоПоне моментно е прекратена тримесечната тенденция на ерозия в
Коментари Харесай

Горещи данни: Най-новото проучване показва разликата между БСП и ГЕРБ

Снимка Булфото

Поне моментно е прекъсната тримесечната наклонност на ерозия в публичната поддръжка към ГЕРБ, като ръководещата партия остава с 1,5% преднина пред Българска социалистическа партия. Това излиза наяве от данните на национално представително изследване на проучвателен център „ Тренд ”, представен от Блиц.

``
реклама

Партията на Бойко Борисов има 22,2% поддръжка, а левицата – 20,7%, като по този начин се резервират равнищата от ноември. Няма съществени промени и при рейтинга на другите партии, като Движение за права и свободи има 2% преднина пред „ Обединени патриоти ”.
 



35% от българите дават позитивна оценка за работата на министър-председателя. Най-одобрявани не престават да са Томислав Дончев, за чиято работа 32% от всички запитани дават позитивна оценка, следван от Екатерина Захариева (28%), Красимир Каракачанов (27%), Красен Кралев (26%) и Лиляна Павлова (26%).

Спад в позитивните оценки се записва при министъра на защитата, като по отношение на октомври 2018 година позитивните оценки за неговата работа се намаляват от 35% на 27%. В огромна степен това се дължи на свадите към Държавната организация за българите в чужбина.

В съпоставяне с 2017 година, в този момент доминират песимистите, съгласно които годината не е била добра за България. Очакванията за 2019 година са по-скоро позитивни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР