снимка: БулфотоПо Великден и Гергьовден напливът към родното Черноморие няма

...
снимка: БулфотоПо Великден и Гергьовден напливът към родното Черноморие няма
Коментари Харесай

Общо 500 000 българи ще пътуват по Великден и Гергьовден

снимка: Булфото

По Великден и Гергьовден напорът към родното Черноморие няма да е доста огромен. Хотелите там се готвят да посрещнат към 7000 посетители.

 

Половин милион българи стягат куфарите за празниците,

 за да изкарат празниците в къща за посетители или спа хотел в страната.

Това заяви пред „ Телеграф “ Румен Драганов, началник на Института за разбори и оценки в туризма.

Още 30 000 нашенци пък ще стегнат куфарите, с цел да посетят някоя непозната страна. В множеството случаи това ще са прилежащи страни – Гърция, Сърбия, Македония. Към Румъния тази година няма интерес. Причината са извънредно строгите противоепидемични ограничения в северната ни съседка, в това число вечерен час, изясни Драганов, представен и от .

Затова пък и тази година нашенците ще заложат главно на Гърция. Очаква се натам да поемат към 20 000 българи. Гърция има най-тържествените великденски служби и това е една от аргументите да притегли интереса на българските туристи, изясни Драганов. Българите ще се насочат към градове като Солун, Серес и Кавала, както и към по-малките морски курорти.

По думите на Драганов екскурзиите до екзотични дестинации не са обвързани с съответни празници като Великден или Гергьовден.

У нас

У нас пътуващите по Великден и Гергьовден ще отседнат най-вече в къщи за посетители, дребни фамилни хотели, спа, уелнес и балнеохотелите, в планинските и морските курорти.

По Великден у нас чакаме да дойдат и общо към 30 000 непознати туристи. От Румъния ще посрещнем към 4500 посетители, които обичайно отсядат в хотелите по Северното Черноморие. Чакаме и 8000 посетители от Сърбия, които ще се насочат главно към София и другите огромни градове.

Половината хотели няма да отворят за Великден и Гергьовден, съобщи Румен Драганов. А за идния летен туристически сезон 30% от местата за настаняване ще останат затворени за посетители.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР