снимка БулфотоПо данни на НСИ за 2019 г. най-бедните 10%

...
снимка БулфотоПо данни на НСИ за 2019 г. най-бедните 10%
Коментари Харесай

През XXI: Живот в лишения за 1.3 милиона българи през 2019 г.

снимка Булфото

По данни на Национален статистически институт за 2019 година най-бедните 10% от българите получават едвам 1922 лева годишно или 160 лева месечно. А от общественото министерство регистрират над 1.3 млн. души, които живеят под прага на бедността. И оферират неговият размер да се увеличи с 6 лева за идната година. Татяна е измежду хората, които мъчно се оправят с финансите си. Жената получава минималния размер пенсия на месец. Налага й се да работи, с цел да се оправи с разноските си. " Взимам заеми, изплащам ги с наеми от земи ", споделя тя пред .

Споделя, че доста от познатите й са в сходна обстановка.

По думите й към 100 лева дават за медикаменти и не се оправят със сметките, устоят се с заеми.

Предложенията за прага на бедността срещнаха поддръжката на бизнеса. Синдикатите приветстваха концепциите отчасти. Друга мярка обаче не получи утвърждението на обществените сътрудници – при погрешни данни от ТЕЛК решения, медицински комисии към Национален осигурителен институт да желаят спомагателни проучвания и преразглеждане на определението. А претекстовете на синдикати и работодатели са разнообразни.

От отрасловото министерство направиха разбор и на прилаганата икон.мярка за подкрепяне по време на пандемията, известна като 60/40. Социалните сътрудници упорстват тя да бъде удължена и след 1октомври, а от бизнеса приканиха за създаването на изцяло антикризисно законодателство за справяне с сходни обстановки за в бъдеще.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР