Снимка БулфотоПътната полиция в София написа акт на водач на

...
Снимка БулфотоПътната полиция в София написа акт на водач на
Коментари Харесай

Започна се! КАТ глобиха мъж, карал електрическа тротинетка – не била регистрирана

Снимка Булфото

Пътната полиция в София написа акт на лидер на електрическа тротинетка. Случаят е от 4 септември, когато от КАТ обществено оповестиха, че този вид транспортни средства нямат право да се движат по пътищата, отворени за публично прилагане. На 4 септември, малко преди обяд, Пол Найденов се движи с електрическата си тротинетка по бул. „ Драган Цанков ”, съобщава БТВ.

В региона на кръговото на телевизионната кула служители на реда издават акт на Пол за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

" В акта написа, че тротинетката не е записана по надлежния ред, а сега подобен подобаващ ред липсва. В КАТ се пробвах да си записвам тротинетката, с цел да нямам повече такива проблеми, само че ми отхвърлиха ", добавя Пол Найденов.

Сега правила има единствено за тротинетките, които се оферират в столицата от частна компания. Описани са в меморандум, подписан от компанията.

" Това, което ние можехме да създадем, е да регламентираме " споделените услуги ", само че те не изчерпват целия диапазон от такива персонални транспортни средства, а там вариациите са доста огромни. Има доста мощни мотори, скорост, която излиза надалеч над 25 км/ч ", изясни Елица Панайотова от " Зелена София ". Меморандумът лимитира скоростта на тротинетките до 25 км/ч. В паркове, градини и пешеходни зони тя автоматизирано пада до 5 км/ч. Само пълнолетни би трябвало да ги ръководи.

Забранява се карането им по тротоари. Документът се подписва с всяка компания, която желае да ги предлага в столицата. Още пет са декларирали подобен интерес. Законодателните ремонти, с които ще се вкарат правила за всички електрически тротинетки, към момента се приготвят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР