Снимка БулфотоПътна полиция прави двойни проверки на над 1500 автомобила

...
Снимка БулфотоПътна полиция прави двойни проверки на над 1500 автомобила
Коментари Харесай

Дни преди пускането: Суперкамерите на КАТ ни готвят жестоки изненади

Снимка Булфото

Пътна полиция прави двойни инспекции на над 1500 автомобила за липса на „ Гражданска отговорност “. Возилата са били засечени без наложителната застраховка за по-малко от месец от началото на годината до момента. Това се е случило с новите суперкамери на КАТ, оповестява „ Телеграф “.

 
Те са 23 на брой и са инсталирани на в патрулки „ Киа “. Радарите наблюдават от придвижване и на място за съществуване на лавица, търсени и оперативно забавни за Министерство на вътрешните работи коли.
 
В левия низък ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от полицейските коли с нови съвременни устройства има радарен датчик, който разчита какво написа на всяка табела на возило, което се разминава с кола на КАТ. На екран в купето униформените схващат незабавно дали водачът е в нарушаване. Ако е по този начин, камерата на покрива на колата прави фотография и се издава глоба.
 
В над 15 000 от случаите ченгетата получили сигнал, че колата край тях е без „ Гражданска отговорност “. При повторна инспекция от чиновниците на Пътна полиция на бюро се оказало, че в 90% от случаите возилата си имат годна наложителна застраховка.
 
„ Става въпрос за фирмени коли на държавни институции като Министерство на вътрешните работи, Национална работа „ Сигурност “ и огромни сдружения като мобилни оператори “, прецизираха от КАТ. В последна сметка на към 1500 водачи са били издадени актове за липса на лавица и към този момент са им били изпратени честитки „ честитки “ от Пътна полиция.
 
Патрулките с съвременни устройства към този момент са засекли две леки коли, оповестени за търсене. Едната е била снимана в София, а другата в Стара Загора.
 
Суперкамерите ще стартират да наблюдават и за предходна скорост до няколко дни. В момента тази функционалност е в тестови интервал.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР