снимка БулфотоПарламентарните избори няма да се отлагат заради епидемията, но

...
снимка БулфотоПарламентарните избори няма да се отлагат заради епидемията, но
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Изборите няма да се отлагат, но резултатите може да се забавят

снимка Булфото

Парламентарните избори няма да се отсрочват поради епидемията, само че резултатите може да се забавят. Това сподели проф. Михаил Константинов пред Българска национална телевизия.

В момента навлизаме в изискванията на " съвършена изборна стихия ". По думите му след 2 седмици, когато са изборите, ще имаме огромни неприятности.

Според Константинов сега има най-сложният избирателен протокол и затова обработката на гласовете ще отнеме на районните изборни комисии 2-3 дни, а в Централната изборна комисия ще отнеме от 5 до 6 дни. Това е непознато за България и по този начин формалните резултати доста ще се забавят.

" Важно е да има гласоподаване в чужбина, тъй като по този начин се пазят конституционните права на българите в чужбина и второ - поддържа се връзка с родината ", сподели математикът.

Относно тавана от 35 секции в страни отвън Европейски Съюз, проф. Константинов разяснява: " Това е работа на Народно събрание, не желая да вземам участие в разногласието. Ако се отворят още секции, евентуално ще има още гласове, само че има доста секции, в които гласоподават малко хора. Факт е, че има претъпкани секции, само че едно е да приказваме за ентусиазма, друго е да го забележим ".

Михаил Константинов разяснява и рецесията с ковид. Прогнозира, че тя ще завърши през 2022 година " Опитът демонстрира, че такива вируси траят 3 години. Пандемията се чака да приключи през 2022 година Поне по този начин е било до момента ", сподели той.

В момента никакви математически модели не правят работа. Никога до момента човечеството не е отговаряло по този начин единно и мощно против пандемия. Човечеството сега е готово да отговори световно на една опасност, сподели проф. Константинов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР