снимка БулфотоПаричната гаранция на д-р Георги Кръстев от Пловдив, който

...
снимка БулфотоПаричната гаранция на д-р Георги Кръстев от Пловдив, който
Коментари Харесай

Намалиха парична гаранция на лекар, обвинен за фалшиви болнични

снимка Булфото

Паричната гаранция на доктор Георги Кръстев от Пловдив, който е обвинене за издаване на подправени болнични, е понижена от 30 000 лева на 10 000 лв., оповестиха от районния съд. Решението за това е взето на 28 август в закрито съвещание.
Според магистратите този размер би обслужил задачите на ограниченията за неотклонение, предаде.

Миналата седмица доктор Кръстев бе отхвърлен като ръководител и член на ортопедичната комисия към ДКЦ-1 в Пловдив по искане на прокуратурата.

Д-р Кръстев съобщи тогава, че самичък е подал молба за освобождението си и даже има заповед. Оказа се обаче, че въпросната заповед не е влезнала в действие, по тази причина и съдът в профил лекаря.

Д-р Кръстев получи обвиняването предходната седмица.

Според следствието мъж от Харманли е записал в Пловдив компания и е назначил 10 души от разнообразни краища на страната като задачата е била да получават пари с издаване на подправени болнични листове на тяхно име.

Те са назначени на високи заплати, по които е трябвало да бъдат обезпечавани на максимален  застрахователен приход. В реалност компанията дължи на Национален осигурителен институт неплатени вноски за ДОО за 68 000 лв.. От 2017 година, когато стартира схемата, лекарска комисия към пловдивско ДКЦ е издала на фиктивните чиновници болнични за над 76 000 лв.. Те са получавали парите по сметки, а по-късно са ги превеждали на шефа. Отделно от това той също е получил от подправени болнични листове 54 000 лв..

Разследването е почнало след сигнал от Териториалното отделение на Национален осигурителен институт Пловдив, откакто институцията е получила от фиктивната компания 117 болнични листа за една година, по които е изплатила 76 000 лв..

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР