снимка: БулфотоОт Асоциация на заведенията съобщиха, че 20 % от

...
снимка: БулфотоОт Асоциация на заведенията съобщиха, че 20 % от
Коментари Харесай

Ресторантите вече са готови за отваряне утре

снимка: Булфото

От Асоциация на заведенията оповестиха, че 20 % от дребните заведения към този момент не са такива, а са магазини, офиси или са празни.

Ресторантьорите в продължение на 3 месеца можеха да работят единствено с доставки на храна по домовете.

А какви са икономическите загуби за ресторантьорите и какъв брой от тях се готвят да отворят от на следващия ден.

Ресторантите към този момент са подготвени за отваряне на следващия ден. Продуктите са купени, само че съгласно притежателите най-големият проблем е намирането на личен състав. При това 3-месечно затваряне огромна част от готвачите, сервитьори в заведенията за хранене се преквалифицира и към този момент имат напълно друга работа.

Ресторантьорите на процедура са стопански измежду най-пострадалите през последната година браншове у нас поради пандемията. В този бизнес в България има над 20 хиляди компании, в които работят над 50 хиляди души.

В края на януари тази година недоволството им прерасна в митинг пред Министерския съвет. Те се заканиха, че ще отворят протестно на първи февруари и няма да чакат до 1 март. Това не стана, само че имаше много случаи на хванати от здравните инспектори частни празненства и нелегално работещи заведения, макар възбраните.

Какво демонстрират цифрите

Ресторантьорите в продължение на 3 месеца можеха да работят единствено с доставки на храна по домовете, което докара до огромни стопански загуби за тях. По техни груби калкулации рестриктивните мерки са довели над 20 % от работещите заведения в бранша до банкрут.

От Асоциация на заведенията оповестиха, че 20 % от дребните заведения към този момент не са такива, а са магазини, офиси или са празни. Около 30 % от личния състав в заведенията за хранене се е преквалифицирал.

Най-големият проблем пред 20 хиляди дребни компании в бранша е неналичието на изясненост в бъдеще докога ще могат да работят. Притесненията са им, че при вероятно утежняване на обстановката към ковид още веднъж могат да бъдат затворени.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР