снимка: БулфотоОбвързаности с местните фирми и власти ще се елиминират

...
снимка: БулфотоОбвързаности с местните фирми и власти ще се елиминират
Коментари Харесай

Агенцията по горите ще дава по 100 лева бонуси на съвестните горски инспектори

снимка: Булфото

Обвързаности с локалните компании и управляващи ще се отстраняват с по чести субсидии на контролните екипи в разнообразни точки на страната.

Агенцията по горите стопира всички назначения и дава бонус 100 лв. месечно, с цел да подтиква съзнателните горски инспектори и да прекъсне зависимостите сред огромни дърводобивни компании и контролните  органи.

Статистиката за инспекции и нарушавания подсказва сериозен проблем, предава БНР. На всеки 100 инспекции горските рапортуват две нарушавания, само че на всеки четири, пет контролни инспекции на терен управлението на организацията открива също две нарушавания.

При инспекциите по сигнали в гражданската платформа „ Защити гората “ успеваемостта пък е над 30 %. Това дава знак, че са нужни фрапантни промени.

Временно организацията стопира всички назначения, с цел да уточни кадровата си политика. Тя ще изисква по-висок учебен ценз и ще подсигурява по-добро възнаграждение, което да притегли и задържи добросъвестни чиновници.

От профилиран фонд ще се дават
бонуси от по 100 лв. на най-хубавите горски инспектори. При преднамерено написани актове без потвърдени нарушавания обаче бонуси няма да има.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР