Снимка БулфотоОбщинският съвет във Велики Преслав намали данъка за новите

...
Снимка БулфотоОбщинският съвет във Велики Преслав намали данъка за новите
Коментари Харесай

Чудо в България. Велик български град намали данъците на хората, въпреки че ще загуби пари за бюджета си

Снимка Булфото

Общинският съвет във Велики Преслав понижи налога за новите коли като занижи коефициента на колите от огромните еврокатегории. Решението беше взето на сесия нощес, заяви БНР.

От общинската администрацията не възразиха, макар че приходите в хазната ще намалеят с не по-малко от 8000 лева, защото някои налози падат с 40 на 100.

За притежателите на коли, създадени преди повече от 20 години, налозите остават повишени. Например за една 28-годишна кола данъкът ще скочи с 60% и вместо 25 лева ще се заплаща към 40 лева

В същото време налогът за 10-годишни коли от четвърта еврокатегория понижава от 160 на 90 лева

Значително по-малко ще заплащат и притежателите на най-нови коли, регистрирани в община Велики Преслав.

С друго свое решение съветниците усилиха заплатите на кметовете в най-малките села с 33,8%. С близо 20 на 100 подвигнаха възнагражденията на кметовете на останалите обитаеми места.

Предложението даде съветникът Иван Иванов и болшинството го утвърди с претекста, че ниските хонорари карат кметовете да си търсят друга работа.

Така с решението на общинския съвет половината от селските управници ще получават по 1000 лева месечно вместо досегашните 840 лева, а останалите ще се разписват против 950 лева вместо получаваните в този момент 710 лева

Увеличението, което е над плануваните 10%, надвишава държавната прехрана с 38 000 лева и тези пари ще би трябвало да се заложат при приемане на новия бюджет.

Единствено заплатата на общинския кмет беше вдигната с 10% и стана 2145 лева

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР