Снимка БулфотоНовият селекционер на националния отбор по футбол на България

...
Снимка БулфотоНовият селекционер на националния отбор по футбол на България
Коментари Харесай

Ясен Петров: За мен националният отбор е кауза. Всичките ми мечти са се сбъднали

Снимка Булфото

Новият селекционер на националния тим по футбол на България приказва за първи път пред медиите. Ясен Петров разгласи своя екип и задачите, които ще преследва.

„ Тръпка е, че съм пред вас още веднъж. Осъзнавам с какво се понечвам, само че в никакъв случай не съм бил надалеч от българския футбол. В Китай на тв приемника гледах локалното състезание, а на преносимия компютър ми - мачовете в българското състезание. Починах си година и шест месеца. Наблюдавах български футбол и националния тим. Не съм спирал да се интересувам от това какво се случва.
Имах разновидността да работя в Китай. За мен е чест да съм тук, не се замислих, не става въпрос за пари. Тук става въпрос да върнем някаква искрица. Имиджът в последните години спадна. Колкото ме вълнува директно мен националния тим, толкоз ги вълнува и последователите на българския футбол. Това е групов спорт – да дадем искрица ще е наслада. Тежка обстановка е с Коронавирус. Ще направя всичко допустимо да върнем усмивките на хората “, съобщи Петров, написа gong.bg.
" Познавате Жоро Шейтанов, с който съм работел. Костадин Видолов. Има ново момче - Алекс Георгиев, с който работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих със селекционера на младежкия народен тим ".

„ Ще ми би трябвало време, за де вляза надолу в структурата. Днес ми е първият ден, опознавам хората. Трябва да има добра атмосфера и да я пренесем на футболистите. Искам да имат самочувствие и да нямат боязън. Много ми се желае да не ги подценяваме, да имат самочувствие. С тях би трябвало да реализираме триумфи и да им имаме вяра “.

„ Бъдете сигурни, че няма да играем като Барселона. Ще търсим резултати. Тактически да сме готови. Мачовете са през три дни и би трябвало да вземам оптимален  резултат. Да имаме и малко шанс да им върнем усмивките. Търсим резултат. Ако го реализираме ще върнем усмивките на футболистите “.

„ Хора, които са във форма. Ще дадем късмет на млади играчи. Ще ми би трябвало да пътувам и да следя. Ще би трябвало да приказваме с съвсем всички тимове. Ще отидем да забележим по какъв начин се готвят, ще би трябвало да отвръщам по доста бърз метод, с цел да имаме повече време за работа “.

„ Аз нямам позвъняване от управител. Ако имам, ще е по отношение на това някой футболист, който играе в чужбина да имам информация. Такива позвънявания нямам. Хората, които крещя би трябвало да са готови и във форма “.

„ В момента всички са в предварителен интервал, би трябвало да пътуваме и да забележим в какво положение са. Програмата в действителност е впечатляваща – през три дни. Трябва да се оправим. Трябва да викнем по-голяма група, с цел да има ротация “.

„ Ако аз нямам доверие, нямаше да седнал съм тук пред вас. Лидерът са демонстрира на терена. Имам наблюдения от доста български футболисти. Трябва да имаме вяра. Може да съм малко вманиачен, само че аз имам вяра. Страшно положителен човек съм и това ме е водило напред. Ако всички работим като екип, всичко е допустимо “.

„ Имам си свои любимци в българския футбол, само че няма да ги споделям. Не желая да влизаме в интриги. Всеки млад състезател, който играе добре, ще му се даде късмет. Всеки, който играе добре за националния тим, ще бъде мой любим ".

„ Няма по какъв начин да разясня министъра на спорта. В България всеки схваща от политика и футбол. Работим непосредствено за това да съберем тим за квалификациите. Трябва да бъдем правилни и към клубовете. Искам да имаме положително отношение с треньорите на клубовете, с цел да може те да ни спомагат и ние да бъдем правилни към тях “.

„ Всеки млад състезател, който играе добре, ще получи късмет. Във всеки един тим, където съм работил, съм дал късмет на млади футболисти. Нека стартират мачовете и то ще стане ясно. Не желая да споделям численост и по-късно нещата да се получат по друг метод. Няма да разясня какво е било в националния тим преди мен, няма да бъде правилно ".

„ Ако намерим баланс и всички се борят като лъвове, нещата могат да отидат на по-добре. От нищо не се тормозя, Като няма резултати, напълно обикновено е да бъда заменен. Аз съм виновен за отбора. Изпълнен съм с оптимизъм и нека нещата станат. Който го е боязън от мечки, не върви в гората. От футболистите желая да имат малко повече самочувствие и религия в своите благоприятни условия. Надявам се, че ще се чуем с Георги Дерменджиев. Даже ще му се обадя след конференцията. Винаги съм вярвал, че ще застана тук пред вас. За мен националният тим е идея. Човек би трябвало да мечтае и до момента всичките ми фантазии са се сбъднали " приключи Петров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР