Снимка БулфотоНека да се вдъхновим от величието на Спасителя и

...
Снимка БулфотоНека да се вдъхновим от величието на Спасителя и
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Християните да се вдъхновят от подвига на Спасителя

Снимка Булфото

Нека да се вдъхновим от величието на Спасителя и неговия героизъм, за който сме честити като православни християни, да го имаме като образец в живота. Това сподели пред публицисти Негово Светейшество патриарх Неофит преди да отслужи Царски часове, вечерня с изнасяне на св. Плащаница в митрополитската катедрала „ Св. Неделя “, написа Блиц.

 
„ На Разпети петък си спомняме състраданията на Господ Иисус Христа и се стараем да следваме Господа в неговия път към Голгота и Възкресението. Нека да се вдъхновим от величието на Спасителя и неговия героизъм, за който сме честити като православни християни, да го имаме като образец в живота “, съобщи той.

На въпрос, откакто Северна Македония ще вземе Благодатния огън от нас, чака ли се негова аудиенция там, той отговори: „ Засега не сме обсъждали този въпрос. Ще има разискване и тогава ще се реши кое по какъв начин да се провежда и направи. Сега мълчим пред състраданията Господни “.

„ Пожелавам ви доста духовно въодушевление и светли идни празници “, добави патриарх Неофит.

В митрополитската катедрала „ Св. Неделя “ ще се отслужи Царски часове, вечерня с изнасяне на св. Плащаница.

От 18.00 ч. ще се отслужи Опело Христово.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР