Снимка: БулфотоНай-голямото доказателство, че в България трябва да се инвестира,

...
Снимка: БулфотоНай-голямото доказателство, че в България трябва да се инвестира,
Коментари Харесай

Радев: Младите българи - гарант за развитието на високите технологии у нас

Снимка: Булфото

Най-голямото доказателство, че в България би трябвало да се влага, са надарените и умни младежи. Те са поръчител за това в страната ни да се развиват високи технологии и артикули с висока добавена стойност. Това съобщи президентът Румен Радев във видео послание към участниците във финалния кръг на елитния интернационален конкурс по програмиране CodeIT - 2019-2020, оповестиха от прессекретариата на президентството. 

По традиция президентът е патрон на последния стадий на авторитетното съревнование. Отличаването на финалистите тази година за първи път се организира в онлайн формат посредством видеоконферентна връзка.

В приветствието си към участниците от финалния кръг президентът Радев уточни, че младите програмисти не просто залагат логаритъм, а модел на нашето бъдеще и метода, по който ще се градят общества. „ Вече няма бранш в обществено-икономическия живот, който да не се подчинява на логаритмите, които задават програмистите и информатиците “, добави президентът и уточни, че горделивост провокират упоритостта, изобретателността и гения на младите българи.

Президентът приветства и финалистите от Република Сърбия и Република Северна Македония, като уточни, че тяхното присъединяване е доста значимо, тъй като бъдещето на страните от района зависи от ден на ден от цифровата съгласуваност.

Над 180 състезатели на друга възраст взеха присъединяване в 20-ото издание на състезанието. По случай годишнината на CodeIT бяха наградени 20 надарени информатици, измежду които представители на България, Република Северна Македония и Република Сърбия.

Президентът благодари на екипа на софтуерната компания, както и на нейните сътрудници – организации, компании и институции, които не престават да поддържат към този момент 20 година шампионата, който е потвърдил, че гради освен гении, а бъдеще.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР