снимка БулфотоНай-големите проблеми, пред които е изправен българският бизнес, са

...
снимка БулфотоНай-големите проблеми, пред които е изправен българският бизнес, са
Коментари Харесай

Според проуване: Най-големите проблеми на бизнеса у нас са епидемията и липсата на квалифицирани служители

снимка Булфото

Най-големите проблеми, пред които е изправен българският бизнес, са епидемията от К19 и неналичието на задоволително квалифицирани чиновници.  Това сочат резултатите от изследване на " Прайсуотърхайс Ккпърс ", което се организира на всеки 2 година В същото време 29% от бизнеса заявява, че е нараснал наетите през предходната година, заяви.

Като най-голяма опасност пред бизнеса си 72% от участниците в изследването сочат пандемията преди всичко, а 54% - неналичието на квалифицирани фрагменти, на трета позиция са киберзаплахите, посочени от 50%.

Авторите на проучването показват, че с ускорената цифровизация вследствие на пандемията и изгодите от нея пораства е опасността от хакерски атаки. Посочват, че от март 2020 до февруари 2021 година е имало 146 киберсъбития, до момента в който в предходните два интервала те са били 110 приблизително, което демонстрира растеж от 33%.

Расте и рискът от погрешна информация като той от 20 място на световно равнище, тази година минава на 10-то. Общо 32% от българските бизнес водачи показват това като действителна опасност.

Проучването демонстрира още, че бизнесът в България е по-скептичен за растежа на световната стопанска система спрямо този в Югоизточна Европа и световно. Така 58% от българските участници чакат растеж на световната стопанска система до момента в който световно това споделят 75% от питаните. Една четвърт от бизнес водачите в България чакат даже намаляване. На такова мнение са 14% от водачите световно.

58% от бизнеслидерите в България чакат икономическият напредък световно да се усили при 64% от сътрудниците им в Централна и Източна Европа и 75% световно. А 24% считат, че ще се намали при 14% световно.

Общо 68% от бизнеса чака растеж на приходите през идващите 12 месеца, а по този начин мислят 74% от бизнес водачите в района и световно. 28% чакат те да са без смяна, а 3%, че ще спаднат.

На въпрос за упования растеж на рентабилността през идващите 12 месеца 45% споделят, че чакат растеж, 47% - опазване, а 6% спад. В Югоизточна Европа оптимисти са 53%, 28% чакат опазване, само че са двойно повече - 12%, които чакат спад. В световен мащаб 65% предвиждат растеж, 28% - опазване, а 9% спад.

На въпрос коя от дейностите планирате през идващите 12 месеца за напредък на приходите 76% от българските участници споделят, че ще се стремят към повишение на успеваемостта на активността си, 65% ще преследват органически напредък, а 51% възнамеряват да пуснат нова услуга или артикул. Едва 22% възнамеряват ново стратегическо партньорство.

През последните 3 година е повишена тревогата на бизнеса за по-голяма част от заканите, регистрират създателите на проучването и показват, че от ден на ден бизнес водачи би трябвало да работят по на пръв взор противоречащи си тактики. Причината за това е, че след 200 година предсказуемостта наподобява разбиране, останало в предишното.

Така бизнес водачите би трябвало да отворени към света, само че отдадени напълно на триумфа на локално равнище, сполучливи политици, само че в това време да търсещи поддръжка за концепциите си, хем с хъс, само че да признават грешките си и да търсят помощ за тях, да са стратези, само че да остават фокусирани върху всекидневните задания, да са мотор на софтуерните промени, само че да останат отворени за значимостта на човешкия фактор, да са свързани с изконните полезности на организацията си, само че да пробват и нови неща.

Заради пандемията 50% от бизнес водачите декларират, че към този момент в проектите си включват риск от събитие, което е с ниска възможност да се случи, само че ще бъде със мощно влияние. Здравната рецесия е причина и от ден на ден бизнес водачи виждат резултат от справяне с проблемите при взаимни дейности с страните.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР