снимка: БулфотоНационалният план за възстановяване и устойчивост е нужен както

...
снимка: БулфотоНационалният план за възстановяване и устойчивост е нужен както
Коментари Харесай

В България едва 29% имат дигитална грамотност

снимка: Булфото

Националният проект за възобновяване и резистентност е необходим както за България, по този начин и за Европа. Минаваме през сериозен трансформационен развой поради цифровата съгласуваност, която постанова напълно нов модел на живот и на стопанска система, показа Саша Безуханова, създател на MOVE.BG, в предаването „ Бизнес старт “ по Bloomberg TV Bulgaria.

В България едвам 29% имат цифрова просветеност и има потребност казусът да бъде адресиран. Сериозни са провокации, свързани с измененията в климата – тежките превалявания и нестихващите пожари. Политическото и публично водачество се сплотява от концепцията да бъдат взети незабавни ограничения за ограничението на това отрицателно въздействие, уточни гостът.

" В България въглеродният отпечатък е три и половина повече от този в Европа, което единствено по себе си има потребност от приоритизиране ", добави Саша Безуханова.

С програмата Next Generation EU Европейският съюз ще изиска от страните освен да се направи възобновяване от пандемията с подкрепящи средства, само че и да бъде употребен този развой за промени във връзка с " позеленяване " на стопанската система и дигитализацията.

" Това е подтекстът по проектите на възобновяване и резистентност. От една година се работи и по самодейност на MOVE.BG е основана Kоалиция „ За зелен рестарт ", която невиждано сплоти новаторските компании и организации, които ги съставляват, както и зелените организации. “

Работата с институциите е за България да усъвършенства ролята си и от последно място като чист донор на човешки капитал да се трансформира във фактор за икономическото развиване на Европа и един от центровете за нововъведения, съобщи Безуханова.

" Четвъртата версия на проекта е доста усъвършенстван документ – има специфична стратегия за поддръжка на започващите компании. Невидим за макроикономическите статистики, само че е притежател на сила и решения за бъдещето. "

В посока на нововъведения има и специфичен фокус върху кръговата стопанска система, както и нова стратегия, която обезпечава рамка на предприятията да могат да се ориентират към преработване и преизползване на ресурсите. Голямата смяна сред третата и четвърта актуализация на проекта за резистентност отключва благоприятни условия за основаването на енергийни мощности, за възобновима сила, които до момента не е имало. Приоритет е преходът към зелена сила.

По думите на Саша Безуханова въпросът, който остава отворен и би трябвало да е една от първите задания на новия парламент и държавно управление, е какъв ангажимент ще предприеме България по въпроса с Маришкия басейн.

„ Най-горещо дебатираната тематика - към момента нямаме ангажимент по кое време ще затворим мините. Планът има подготвеност за основаване на слънчеви панели, в това число и основаване на заводи за акумулатори. Планът отключва благоприятни условия и би могъл да заложи спомагателни ограничения, само че е доста по-добър от предходната версия в тематиката сила и възобновяаема сила, тъй като допуска демократизирането на този развой. “

С цел да разяснят политиките и резултата от тях на по-широката общност обединението създадва учебник по „ Бъдеща история на България “ и показва по какъв начин промените и политиките през днешния ден ще имат резултат в 30-годишно развиване на страната ни в седем области, свързани с новаторската стопанска система, образованието, поддръжката на биоразнообразието и екологичните решения.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР