Снимка: БулфотоНа днешното си заседание парламентът създаде нова комисия. Нейната

...
Снимка: БулфотоНа днешното си заседание парламентът създаде нова комисия. Нейната
Коментари Харесай

Гласуваха пълна ревизия на управлението на ГЕРБ и държавата за последните 4 години

Снимка: Булфото

На днешното си съвещание Народното събрание сътвори нова комисия. Нейната цел е определяне на изразходваните обществени средства от държавното управление, министерствата и държавните компании с над 50% държавно присъединяване за последните 4 година и всички покупко-продажби на борсата на компаниите с 50% държавно присъединяване.

В обсега на инспекцията попада Топлофикация София и Терем.

Депутатите отхвърлиха предлагането на Румен Христов от групата ГЕРБ-СДС за 10-годишно следствие.

Мая Манолова бе внесла план за инспекция на последните 4 години. ГЕРБ поддържа комисията и предложи тя да ревизира последните не 4, а 10 години.

Гласуването обаче провокира скандал и остра реакция на Корнелия Нинова, която изригна против новите партии в парламента  - " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ".

Комисията бе основана със 120 гласа " За ". 25 народни представители гласоподаваха " Против ", а 60 се въздържаха, съобщи Стандарт.

По този мотив Нинова излезе на трибуната и изиска прегласуване на резултатите, като разяснява: Видяхте ли какво се случи? Новите партии в Народното събрание - " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън " не желаеха проверка на ръководството за 10 години обратно.

Цялата група на ГЕРБ посрещна думите ѝ с бурни ръкопляскания.

Нинова обаче не им се зарадва, а им отвърна: Няма какво да се радвате, вие си отивате.

След това обаче стана Йордан Цонев и уточни редица грешки в настояването на Нинова и най-много за неотложен мораториум на концесиите.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР