Снимка БулфотоМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи

...
Снимка БулфотоМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Битката ще е жестока! Огромни далавери в болници лъснаха на извънреден брифинг на министрите Радев и Ананиев и главния прокурор Цацаров

Снимка Булфото

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и основният прокурор на Р България Сотир Цацаров дадоха взаимен брифинг по отношение на идните инспекции, свързани с ефикасното разходване на средства за болнична помощ от лечебните заведения, заяви Блиц. 

" Започваме взаимно инспекциите за всички лечебни заведения без изключение по избрани процедури и правила без да се вършат чадъри. Целта е да се открият тези източвания от здравната каса поради която губим. 3те институции, когато обединят напъните си ще стигнем до по-добър резултат. обект на съответни инспекции са договорите с частни лечебни заведения, други такива и представители на извънболнична помощ. Може би някои ще са изрядни, само че в други ще има нарушавания. ", съобщи министър Ананиев.  

" Казах към този момент, че приказваме интензивно към този момент 4 месеца. Сега се активизирахме по управлението на премиера.

Причините са 2. Даваме доста средства за опазване на здравето а то е на същото равнище. Освен това получихме доста сигнали за източване на средства. Вече видяхме какво вършим с медикаментите. Правим го в името на жителите. Всеки един от нас става пациент. Тук седят 3 институции. Трябва да се наредят още. Но най-големият ни асистент са жителите. Призовавам на всички равнища да ни се спомага. Битката ще бъде жестока. ", безапелационен е министърът на вътрешните работи Валентин Радев.   " Има нещо алегорично, че се срещаме тук в постройката на Министерство на здравеопазването. Лекарствата към този момент бяха предмет на разглеждане. На този стадий няма да ви се показа повече информация за това досъдебно произвеждане. Това за което приказваме в този момент са държавните и общински лечебни заведения. Взехме решение да се приключи практиката " Болница в болничното заведение ".

Сега ще прегледаме всички вероятни контракти, които разрешават сходни произволи. В момента те съставляват 40 класьора. Всички неизправни контракти ще бъдат изпратени в Прокуратурата. Изправени сме пред обстановка, в която частните лечебни заведения генерират приходи по модела " Болница в болничното заведение ", посочи основният прокурор Цацаров.

Той описа за абсурден случай с болничното заведение във Враца, който сега се преглежда от съответните органи. " Помните случая с болничното заведение във Враца, където медицинските лица стачкуваха защото не бяха получавали заплати от доста месеци. Та тази болница е сключила контракт с частна болница в Русе. Междувременно е превела на тази болница над 12 млн. лв. за 5 години.

Образували сме досъдебно произвеждане. В същата болница се подписва контракт и с друга частна болница - този път за наем. От там към този момент следват - анекси, анекси, анекси. Има случай и с доктор, който в никакъв случай не е стъпвал в постройката на болничното заведение. На него са преведени 33 000 лв.. В болничното заведение във Враца има корист и със закупуване на техника. "
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР