Снимка БулфотоМинистърът на културата съобщи, че всеки ден получава сигнали

...
Снимка БулфотоМинистърът на културата съобщи, че всеки ден получава сигнали
Коментари Харесай

Проф. Минеков е получил нови сигнали за корупция

Снимка Булфото

Министърът на културата заяви, че всеки ден получава сигнали за корупция. Става въпроси за сигнали за корупция, свързани с недвижимите монументи на културата в Пловдив. Това разгласи проф. Велислав Минеков след церемонията по връчването на националните награди „ Христо Г. Данов “ в Дановата къща в Пловдив. 

„ Сигнали за недвижимо културно завещание са в количество, което не мога да насмогна... И от Пловдив. Проблеми с реставрации най-вече, с парцели, които са затънали в очакване за решение, за мнение... “ – съобщи министър Минеков.

„ Проблемът е, че Институтът за културно завещание беше погубен през годините – изцяло умишлено за корупция. Но не са корумпирани чиновниците в НИНКН, а този който даваше последния автограф. Спомнете си кои са били те “ -  категоричен бе министърът.

Министър Минеков разгласи, че сигнали и тъжби по недвижимо културно завещание получава на бюрото си по 30-40 дневно. Той заяви, че ще сезира за нарушаванията европейската прокуратура, тъй като не разчита на българската.

Министър Минеков връчи премия „ Христо Г. Данов “ на 90-годишния пловдивски публицист Георги Стоянов, който бе обявмен за „ артист на Тракия и пловдивския край “, заяви БНР, представено от standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР